Покана за кандидатсване по Програма Euro-MED

Втората покана за предложения е отворена от 27 юни 2022 г. до 27 октомври 2022 г. в 13:00 ч. (брюкселско време) . Поканата е насочена към тематични проекти, фокусирани върху приоритетите на програмата „По-интелигентно и по-зелено Средиземноморие“ и свързаните с тях специфични цели:

1. По-интелигентно Средиземноморие:
1.1 „Развитие и подобряване на капацитета за научни изследвания и иновации и внедряване на модерни технологии“.

2. По-зелено Средиземноморие:
2.1 „Насърчаване на прехода към кръгова икономика с ефективно използване на ресурсите“,
2.2 „Насърчаване на адаптирането към изменението на климата и предотвратяването на риска от бедствия, устойчивостта, като се вземат предвид подходите, основани на екосистемите“,
2.3 „Подобряване на опазване и опазване на природата, биоразнообразието и зелената инфраструктура, включително в градските райони и намаляване на всички форми на замърсяване“.

Адреси за обаждане:

  • 3 вида проекти: учебни, тестови и трансферни проекти .
  • Всички тематични мисии, обхванати от програмата. Поради тази причина кандидатите трябва да изберат една мисия, върху която да фокусират своя проект. Има един мандат за всяка мисия .

Силно ви препоръчваме да прочетете Програмата за сътрудничество и Ръководството на програмата вДокументи и инструменти раздел, за да научите повече за приоритетите и мисиите на програмата.

Краен срок за подаване на вашата кандидатура:  27 октомври 2022 г. в 13:00 ч. (брюкселско време).