Предстои 30-то издание на международното изложение „Селското стопанство и всичко за него“

Форумът ще се проведе в Добрич от 31 август до 3 септември в СК „Простор“

30-то юбилейно изложение „Селското стопанство и всичко за него“ ще събере в сърцето на Добруджа както агрофирми, така и фермери от цялата страна и чужбина. Тематиката на селскостопанския форум е едрогабаритна и малогабаритна техника, машини и съоръжения за животновъдството, селскостопански инвентар, прикачни и навесни селскостопански машини, семена и препарати за растителна защита и автомобили.

Към момента заявки за участие са подали 47 фирми, уточняват организаторите от „Добрички панаир“ АД.  Официалното откриване е насрочено за 31 август от 10 ч.

Новост сред участниците е италианска фирма за земеделска техника и оборудване. Поради засиления интерес към автомобилния сектор, за първи път на панаира ще бъдат изложени висок клас автомобили от Ratola, официален вносител за България на автомобилните марки BRABUS Германия и Ssang Yong Корея. На изложението ще се представи и Булвария – представител на Мазерати и Oпел. Сред най-новите участници са фирми, предлагащи  огромна гама дискове и лапи за всички марки прикачен инвентар на марката Щатарк.

Земеделските стопани ще се запознаят с предложенията на фирма за агро-биотехнологии, предлагаща иновативни 100 % био торове. Сред изложената техника ще има още заваръчни машини и консумативи на фирма Патон – Украйна, както и полиуретанови ботуши на фирма Bekina Белгия. Животновъдите ще могат да открият нови технологии и оборудване за фермите, предоставено от водещи европейски производители. Те ще могат да разчитат на цялостни решения, които включват висококачествени и надеждни машини, техника, оборудване и механизация за фермата и стопанството.

В рамките на изложението е организиран съпътстващ семинар, посветен на биоземеделието и No-Till технологията.