Предприетите мерки от полицията за опазване на селскостопанската продукция в Хасковска област

За да се опази селскостопанската продукция в региона полицията предприема редица мерки, за да може реколтата да се прибере безопасно.

Особено е важно в тази трудна обстановка да се предотвратят възможни бъдещи кражби от земеделската реколта и разкриването им, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Противодействието на престъпността и опазването на реда предвижда осъществяването на поредица от съвместни дейности в координация с местната власт, с частните охранителни фирми по места и звената за самоохрана.

Опазване на селскостопанската продукция от престъпни посегателства и осигуряването на пожарна безопасност по време на кампанията за прибиране на реколтата е особено важно за предотвратяването на продоволствената криза.

Засилено полицейско присъствие ще бъде осигурявано и в районите с обособени пунктове за изкупуване. Гарантирането на пожарната безопасност по време на жътвената кампания пък се поема от Районните служби “Пожарна безопасност и защита на населението”, допълват от регионалния пресцентър на полицията.